Fællesskab & personlig udvikling
Fællesskab & personlig udvikling
Venskaber for livet
Venskaber for livet

Trivsel & fællesskab

Fællesskab

At være en del af et stærkt fællesskab er utroligt vigtigt for din trivsel. Når du har det godt i fællesskabet, får du de bedste betingelser for at blive klogere på, hvem du er – og stå ved dig selv. Her kan du udfolde dit potentiale og styrke din demokratiske dannelse. Det er samtidig det bedste fundament for at deltage aktivt i fællesskabet, som så bliver endnu stærkere. Vi gør meget for at understøtte dannelsen af relationer på kryds og tværs af elevgruppen og tager hånd om de naturlige udfordringer, der opstår, når man bor tæt sammen. Derfor indgår pædagogisk arbejde som fællesaktiviteter, personlige samtaler, vigtige snakke i kontaktgruppen og opfølgning mm. selvfølgelig i vores arbejde hele året rundt.

Kontaktgruppe

Du vil blive del af en kontaktgruppe med ti elever og en kontaktlærer, der er en slags reserveforælder for dig på skolen. I starten af skoleåret foregår en stor del af det sociale liv i kontaktgruppen, så du hurtigt lærer nogle at kende og kan falde til på efterskolen. Som tiden går, udvikler der sig flere og flere venskaber på kryds og tværs af linjefag, værelser, boglige hold, valghold, etc. “Et år på efterskole svarer til syv leveår.” Måske har du hørt det udtryk før. Det handler om, at du vil modnes rigtigt meget i løbet af dit efterskoleår. Når du lever sammen med mange andre unge, vil du hele tiden stå i nye situationer og nogle gange også i udfordringer, som du skal lære at tackle. Her kan din kontaktlærer også være en stor støtte og hjælpe dig med at kommunikere og måske sætte grænser på en god måde. Det hele er med til at gøre både dig, dit selvværd, dine relationer og fællesskabet endnu stærkere.

Personlige samtaler

Man kan altid lære hinanden endnu bedre at kende – også i kontaktgruppen. Derfor kommer kontaktgruppen på besøg hos kontaktgruppelæreren til fx madlavning, pandekagebagning og kortspil, eller hvad den enkelte kontaktgruppe nu finder på. Vi elsker at være på efterskolen, men det giver også noget ekstra at være sammen uden for de vante omgivelser.

[instagram-feed feed=1]

» Bliv elev

» Nyheder & arrangementer