Valgfag & personlig udvikling
Valgfag & personlig udvikling
Fællesskab & personlig udvikling
Fællesskab & personlig udvikling

Valgfag på Klintsøgaard

Som elev på Klintsøgaard har man automatisk mange idrætstimer. Derfor prioriterer vi højt at tilbyde en bred vifte af andre spændende valgfag, så man både kan få ny inspiration og restituere fornuftigt mellem idrætstimerne.

Humanistiske, naturvidenskabelige, kreative, praktisk-musiske valgfag

SoMe Management

Vil du være med til at planlægge og styre skolens SoMe-profiler?
Så er det her, vi sætter os ind i Instagrams algoritmer, lægger hashtag-strategier, udvælger grafisk design og planlægger content og billeder til skolens forskellige platforme. Kort sagt, bliver du en haj til at navigere i den sociale digitale verden og lærer om marketing på SoMe, samtidig med at vi anvender al den nye viden i praksis på skolens SoMe-profiler.

Musik/Rytmisk sammenspil

Spiller du et instrument eller synger du, så har du mulighed for at fyre den af sammen med de andre på musikholdet. Du vil komme igennem en bred vifte af redskaber, der alle har til formål at bibringe dig flere instrumentale og eller vokale færdigheder, der vil klæde dig på til at indgå i fremtidige band-sammenhænge. Der er mest fokus på sammenspil, men tekniklære, hørelære og studieteknik vil du også lære noget om. Og så skal vi selvfølgelig spille både små og store koncerter og lave en cd indspillet i skolens studie. Det forventes, at du har lidt kendskab til dit instrument- kan nogle akkorder, greb, trommerytmer, eller har sunget før. Genren på musikholdet er primært rock og pop.

Massage

Massage er en anden måde at bruge kroppen på i forhold til konkurrenceprægede sportsgrene med høj puls. Det foregår til stille musik i en rolig atmosfære. I første del af forløbet arbejder vi med massagebolde, så alle stille og roligt lærer at berøre og blive berørt, uden at det er grænseoverskridende. I den næste del bruges hænderne, du lærer de basale greb og får en forståelse af, hvordan musklerne restituerer, og hvilken positiv virkning massage har. Som elev er man ikke uddannet i at massere, så der er opmærksomhed på ikke at massere deciderede skader. Formålet er, at give dig større kendskab til egen krop og kroppen generelt samt at styrke relationen til den, du masserer. Du lærer at give og modtage massage, og du får øjnene op for det positive i at gøre noget godt for andre.

Upcycling og krea

Her mødes vi over kreative projekter, hvor istandsættelse, upcycling og krea er nøgleordene. Vi kan lave pallemøbler og IKEA-hacks, sy om og brodere på vores brugte tøj, så det får nyt liv, og vi kan kreere fede indretningsartikler af genbrugsmaterialer. Vi kan også hækle, strikke, brodere fra nyt, eller hvad vi ellers kan finde på af sjove, kreative ting. Der vil være en høj grad af elevinddragelse og medbestemmelse.

Cambridge English

Cambridge English hører under University of Cambridge, og der undervises efter internationale læseplaner i ’Reading & Writing’ og ’Listening & Speaking’. Undervisningen foregår på engelsk i en variation af øvelser med høj elevaktivitet – individuelt, parvis og i smågrupper. Det kan fx være med fokus på skimming/skanning, samtaleøvelser, genreskrivning, faste engelske vendinger, grammatik, etc. Faget styrker dit hverdagssprog, ordforråd og præcision på engelsk. Det er derfor også et stærkt supplement til engelskundervisningen og prøverne i det danske skolesystem.
University of Cambridge har et fleksibelt system af engelskeksamener. Du kan blive eksamineret på det niveau, der passer bedst og få et officielt certifikat fra Cambridge, som dokumenterer, at du er sprogligt kvalificeret på et givent niveau. Der er ikke krav om et særligt fagligt niveau, men du vil opleve det som en fordel, hvis du mestrer engelsk på et niveau omkring middel og opefter og har interesse for sproglige detaljer.

Sam-his

Dette valgfag udspringer af fagene samfundsfag og historie, men også religion og geografi kommer i spil. Vi vil i løbet af året både arbejde med nutidige relevante cases og dykke ned historiske begivenheder – nationalt og internationalt. Faget er primært projektorienteret, og du vil have stor indflydelse på de emner, vi arbejder med. Derfor stiller faget også krav til dig om at kunne arbejde selvstændigt såvel som i grupper som over længere forløb.

Science

I Science dykker vi ned i forskellige afkroge af den naturvidenskabelige verden. Om man vil have et ekstra lag oven på fysik/kemiundervisningen, eller om man bare er nysgerrig og har interesse for det naturvidenskabelige, så er man velkommen i Science. Indholdet planlægges efter aktualitet i samfundet og elev interesse. Undervisningen vil bestå af en vekselvirkning mellem oplæg og undersøgelser, videnskabelige artikler og film. Der vil være en høj grad af elevinddragelse og medbestemmelse.

Psykologi

I psykologi har du muligheden for at blive klogere på dig selv og andre. Det drejer sig i høj grad om, hvordan vi som mennesker opfatter hinanden og ikke mindst handler. Du præsenteres for en bred vifte af spændende psykologiske emner, som tilsammen kan give dig en god forståelse af dig selv og andre. For at skabe den bedste og motiverende undervisning veksles der mellem teori, diskussion, videoklip og praksis. Vi vil bl.a. beskæftige os med udvikling fra barn til voksen, kropssprog og signaler, kommunikation, løgnens psykologi, psykiske lidelser, magt og lydighed, behov, søvn og drømme, intelligens, omsorg/omsorgssvigt coaching og personlig udvikling.

Kommunikation & Retorik

Vil du blive bedre til at komme ud med dit budskab på en fordelagtig måde, både mundtligt og skriftligt?
Så er retorik og kommunikation faget for dig.  Vi kommer til at lave mange øvelser sammen, der skal understøtte vores kommunikation. Der bliver teori om retorik og kommunikation og vi sætter det ind i praksis. Tricks, kneb og argumentation er også en del af faget. Vi kan lave tv-nyheder, podcasts, avis, blog, vlog eller andet, som vi sammen finder ud af.

Nå dit personlige mål smart

Oplever du nogle gange, at de mål, du har sat dig, ikke rigtig synes at være opnåelige? At du opgiver på halvvejen eller mister motivation undervejs? Så er der godt nyt med dette valgfag. Her lærer du forskellen på måltyper; at det faktisk betyder noget, om du sætter et resultat- eller procesmål. At motivationen både kan være ydre og indre, men at du skal tage et bevidst valg. Når du møder modstand på vejen mod dit personlige mål, så er der flere forskellige værktøjer, der kan udvikle dig i situationen.
Allerede første gang vi er samlet på holdet, går du i gang med at undersøge et personlig mål, du gerne vil opnå, og hvordan du kan opnå det smart. Undervejs i forløbet vil du lære flere og flere værktøjer at kende, så du hele tiden kan optimere din strategi. Om dit personlige mål handler om sport, sundhed, socialt liv, fag eller noget helt andet er ligegyldigt. Den smarte vej mod målet er den samme.

Mindfulness

Mindfulness er en slags meditation, eller psykologisk øvelse, hvor man lærer at fokusere sin bevidsthed og sin opmærksomhed. I takt med at teknologien er kommet ind i vores hverdag, særligt smartphone og sociale medier, udspiller der sig en kamp om vores opmærksomhed: kig nu, følg med her, læs det her og notificér mig. Derfor er det samtidigt blevet en sjældenhed at have ro i sindet og i tankerne. Ligesom man kan trække sig fysisk for at få ro, så kan man også lære at skabe ro i tankerne. På dette valgfag lærer du dit sind og dine tanker at kende, og du lærer også at tage magten over sindet. Det kan bl.a. bruges til at opnå indre ro og større koncentrationsevne samt en afslappethed omkring stress, krav og travlhed. Vi vil dagdrømme, hvile i tankerne, undres og filosofere – både over os selv og andre.

Sangerværksted

Kunne du tænke dig at være en del af et fedt musikalsk fællesskab?
Vil du blive bedre til at synge kraftigere, nå højere toner, synge ”råt”, synge i mikrofon, synge flerstemmigt, frasere og i det hele taget styre din stemme bedre og give den et personligt præg?
Det vil du lære på sangerværkstedet, hvor vi vil synge rytmiske danske og engelske sange, i kor, solo og i mikrofon. Vi vil arbejde med Komplet Sangteknik (Cathrine Sadolins principper), vejrtrækning, stemmepleje og mange forskellige tekniske øvelser. Vi skal også lære noget om studie- og mikrofonteknik, da vi vil bruge en del tid på at indspille nogle af sangene i skolens studie.

Idrætslige valgfag

CrossTraining

CrossTraining blander forskellige genrer af sport og træning.
1. Konditionstræning som løb, svømning, sjipning og battle ropes. Brug af slædehamre, træstammer og traktordæk.
2. Styrketræning med fx olympisk vægtløftning, kettlebells og medicinbolde.
3. Mobilitetstræning: kroppens mobilitet og bevægelse, hensigtsmæssig brug og god udnyttelse af kroppen.
4. Gymnastiske bevægelser som pull-ups i ringe og stand, toes-to-bar. 
En særlig styrke ved CrossTraining er den funktionelle tilgang. Der er et naturligt konkurrence aspekt, og vi afholder ”Fittest at Klintsøgaard”. Men faget handler især om at hjælpe og motivere hinanden, udvikle sig og have det sjovt imens.

Dance Fitness

Dance Fitness er for dig, der har lyst til at danse dig i bedre form og bedre humør. Dance Fitness er nemlig en fitnessform, der minder om spillet “Just Dance” med musik, som du kender fra radioen/Spotify/YouTube og gamle klassikere. Bevægelserne er en blanding af disko, funk/hiphop og aerobic. Der er mange gentagelser, så du behøver ikke at være en god danser for at være med. Hvis du kan lide at bevæge dig til musik og få sved på panden, så er Dance Fitness perfekt til dig.

Racketlon

Du kender nok triatlon; en 3-kamp i udfoldelse, der består af svømning, cykling og løb. Efter lignende princip udgør Racketlon en 4-kamp i ketcher sport, hvor der dystes i de fire største ketcher sportsgrene i verden; bordtennis, badminton, squash og tennis. I en racketlonkamp spiller 2 modstandere eller par mod hinanden. I hver disciplin spilles der ét sæt til 21 point, hvor hvert point tæller. Man skiftes til at serve to server ad gangen, og rækkefølgen af de fire discipliner er altid fra lille til stor “ketcher”. Når alle 4 discipliner er færdigspillet, er vinderen den spiller/det par, der har vundet flest point i de fire sæt. Vi vil primært arbejde med bordtennis, badminton og tennis. Et par gange om året vil vi måske tage ud af huset for at spille squash. Se evt. mere her www.racketlon.dk

Løb

Løb giver overskud i hverdagen og god energi; et rigtig godt supplement til linjefagstræningen. Vi arbejder med individuelle mål og tilpasser træningen elevernes ønsker og mål. Nogle gange løber vi alle sammen, andre gange løber man selv. Vi løber korte og lange distancer, intervalløb, mælkesyretærskelløb, trailløb, strandløb, stigningsløb og meget mere. Vi deltager i forskellige løb på forskellige distancer og er også med til Efterskole DM.  Med den rette indstilling kan du lære at løbe hurtigere, længere og bedre. Alle er velkomne, både ny-løbere og mere erfarne løbere.

Cirkel & Core

For dig, der gerne vil have en stærk core – både fordi du får en flot kropsholdning, men også fordi du med en stærk core kan skadesforbygge. Du kommer også til at træne andre dele af kroppen, og nogle træningspas indeholder et kort forløb, hvor du kan fokusere på en selvvalgt muskelgruppe. Derved lærer du også, hvordan du kan lægge et træningsprogram for dig selv, alt efter hvilken muskelgruppe du ønsker at træne.

Sport’n kort

Er en god blanding af idrætsaktiviteter, hvor formålet er at snuse til forskellige idrætsgrene, som du måske ikke kender så meget til i forvejen. Atmosfæren uhøjtidelig og ikke så konkurrence orienteret. Vi vil især lave idrætsaktiviteter, der ikke allerede tilbydes på Klintsøgaard som fx floorball, kampsport, fitness, basketball, boksning, golf, svømning, fridykning mm.

Volleyball

Volleyball er for dig, som sætter fællesskabet højt og vil have en masse sjove oplevelser med kammeraterne; opleve suset og den fede stemning, når samarbejdet spiller. Fællesskab og teamspirit er essensen i volleyball og beachvolley. Vi træner de grundlæggende teknikker, og du kan være med, uanset om du er begynder eller øvet.  Der er udfordring og udvikling for alle.  Vi arbejder med teknik, taktik, kommunikation, samarbejde, spil og kampe. Kom og giv den gas med kammeraterne og nyd den fælles rus på holdet, når det perfekte forsvar og angreb sender bolden i gulvet eller sandet på den anden side.


[instagram-feed feed=1]

» Bliv elev

» Nyheder & arrangementer