Outdoor/Adventurelinjen

På Outdoor/Adventurelinjen har vi fokus på at være aktive udenfor, hvor du kan glæde dig til aktiviteter som mountainbike, kajak, bouldering (klatring), orienteringsløb, adventure race/triathlon, snorkling og undervandsjagt.

Vi har fokus på fysisk aktivitet, udelivet og glæden ved alle disse aktiviteter, hvor det gælder om at styrke sammenholdet, hjælpe og motivere hinanden.

Herudover kan du se frem til flere ture ud af huset med overnatninger såsom kanotur og tur til klatrebane, som handler om at få gode oplevelser og at styrke fællesskabet.

Aktiviteterne afhænger af vejr og årstid, lys og mørke, og du kan forvente at blive både varm og kold, beskidt, træt og våd i løbet af året. Aktiviteterne vil variere lidt fra år til år men du vil også komme på vandreture, bygge bivuakker, lave bål og bålmad, hugge brænde, sove i shelter og telt, svømme i havet, komme på fisketur, lære om kompas og skyde med bue og pil m.m.

Vi er en idrætsefterskole og har dermed fokus på fysisk aktivitet, så det skal du være klar på og have lyst til. Du behøver ikke at have et højt niveau eller erfaring indenfor de forskellige områder, men du skal have viljen og lysten til at deltage, og du kan se frem til at bryde grænser på et personligt plan.

Vi forventer, at du

  • kommer med en positiv og seriøs tilgang til undervisningen.
  • viser engagement, vilje og lyst til faget Outdoor/Adventure.
  • har lyst til fysisk aktivitet udenfor – og vejret ikke er en hindring.
  • er motiveret og vil hjælpe til at motivere de andre på holdet.
  • er målrettet og vil udfordre dig selv på nye områder.
  • vil gøre en indsats for at forbedre din grundform under efterskoleopholdet.

Hvis du kan nikke ja til disse forventninger, så kan du se frem til at blive mødt med glæde i undervisningen, være sikker på at opleve forløb med højt humør og gode grin, få spændende oplevelser og et tæt sammenhold. Du kan på holdet komme med input og idéer, og du vil helt sikkert få et fantastisk forløb hos os på Outdoor/Adventurelinjen.

Praktisk om faget

– · Lektioner: 6
– · Undervisere: Anders Helvig (certificeret Friluftsvejleder fra Paul Petersen)

Kom på besøg & få en rundvisning

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften er den perfekte mulighed for dig, der vil vide mere om, hvordan det er at være elev på Klintsøgaard, en boglig idrætsefterskole. 

Efterskolernes Dag er den sidste søndag i september og Efterskolernes Aften er tirsdag d. 30. januar.

Kaffe/te og samtale
Vi byder selvfølgelig på en kop kaffe/te med frisk frugt, imens du kan få en snak med en lærer og høre endnu mere om skolen, de boglige fag, linjefagene og fællesskabet på skolen.         

Et godt indblik
I løbet af aftenen vil vores linjefag være repræsenteret, så du også kan snuse lidt til dem. Sidst, men ikke mindst kan du også høre oplægget om skolens overordnede formål, aktiviteter og undervisning ved forstander og viceforstander. Kort sagt kan du få et super godt indblik i livet på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

Vi glæder os til at se dig 🙂

Skema

Vores skema tager udgangspunkt i elevønsker og varierer derfor fra år til år.

Klik HER for at finde skemaerne for de forskellige fag

Skoletøj

Når du starter på Klintsøgaard, får du en lækker skoledragt, som er inkluderet i ugeprisen. Det eneste, du selv skal betale, er eget Klintsøgaardtøj til dit linjefag. Hvis du har håndbold eller fodbold, skal du bruge et spillersæt med navn, elevnummer og Klintsøgaard-logo. Til dans er der brug for særligt tøj til danseforestillinger, hvilket købes gennem skolen i løbet af skoleåret. Det er således forskelligt, hvad og hvor meget tøj den enkelte elev ønsker at købe, men fælles for alle er, at tøjet bestilles via skolen. Det hører du nærmere om til infomøde få måneder før skolestart.

Studievejledning & fremtidsdrøm

Vi har to uddannelsesvejledere, som hjælper dig med at udarbejde en personlig studievalgsportfolio. Her kommer det til at fremgå, hvilke mål du har for uddannelse efter 10. kl.

Tidligt i skoleåret vil vi afklare, om der er overensstemmelse mellem dine ønsker om ungdomsuddannelse og skolens indstillng. Det vil ske i samarbejde med dine forældre, så vi kan planlægge en målrettet indsats for skoleåret, og du kan træffe det rigtige valg for dig.

I efteråret er der en uges brobygning, og i løbet af vinteren er der Obligatorisk Selvvalgt Opgave. Begge giver et godt udgangspunkt for at vælge den helt rigtige uddannelsesvej for dig.

Vidste du, at?
Ca. 90 % af vores elever søger videre på en gymnasial uddannelse.

Undervisning & valgfag

Samtidig med at du melder dig ind på Klintsøgaard, vælger du også ét linjefag. Det skal du have sammen med de obligatoriske fag dansk, engelsk, matemtik, fælles bevægelse, fællesfag og fredagssamling. Få måneder før skolestart bliver du inviteret til infomøde på skolen, hvor du skal vælge valgfag og evt. ekstra linjefag, hvis du har lyst til det.

Årsplaner

 Klik HER for at finde årsplanerne for de forskellige fag

Træningsprogram

Der udvikles forskellige træningsprogrammer afhængig af hvilket linjefag du har.

Klik HER for at finde træningsprogrammerne for de forskellige fag.

bliv elev på idrætsefterskolen
klintsøgaard

Søg ind på et af vores fire fede linjefag og glæd dig til det bedste år i dit liv og nye venner for livet.

[instagram-feed feed=1]

» Bliv elev

» Nyheder & arrangementer