Danselinjen

Som danser på Klintsøgaard kan du forvente at få et stærkt sammenhold med linjens andre dansere. I alt rummer danselinjen et antal af ca. 20 elever.

På danselinjen kommer du til at fordybe og dygtiggøre dig inden for forskellige stilarter som f.eks. moderne dans, hiphop og house. Du skal være klar på at have tre ugentlige træninger, som også vil indeholde fysisk træning og smidighed.

Vi vil have et klart fokus på udviklingen af dansernes tekniske færdigheder samt kropsforståelse, og vi vil også prioritere sammenhold og trivsel blandt danserne på linjen højt, så vi i fællesskab skaber et trygt og udviklende læringsrum.

Danserne skal i samarbejde med lærer udvikle koreografier samt arbejde med kreativitet og bevægelse til forskellig musik. Dette samarbejde vil have en afgørende rolle i at udfærdige en danseforestilling, som skal showcases både på skolen og udenfor. Vi skal i denne sammenhæng også arbejde med udtryk og performance. Dette vil særligt gøre sig gældende op mod DM i dans for efterskoler, hvor vi deltager.

På danselinjen forventer vi, at

  • Du brænder for at danse og bevæge dig.
  • Du har et ønske om at dygtiggøre dig som danser
  • Du er opsat på krævende fysisk træning
  • Du deltager aktivt i et forpligtende fællesskab, hvor vi rummer og tager ansvar for det fælles bedste
  • Du er klar på at udvikle dig og rykke grænser

Samarbejdspartnere
Vi samarbejder med fx Odsherred Teater, hvor vi vil optræde med et show, danseuddannelsen hos Sara Gaardbo på Nørrebro i København, som vi skal besøge og i forskelligt omfang med Studio 20 og Dansekapellet, hvor vi forhåbentlig slutter året af med en forestilling.

Praktisk om faget

– · Lektioner: 6
– · Undervisere: Cecilie Nordahl Nielsen

Kom på besøg & få en rundvisning

Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften er den perfekte mulighed for dig, der vil vide mere om, hvordan det er at være elev på Klintsøgaard, en boglig idrætsefterskole. 

Efterskolernes Dag er den sidste søndag i september og Efterskolernes Aften er tirsdag d. 30. januar.

Kaffe/te og samtale
Vi byder selvfølgelig på en kop kaffe/te med frisk frugt, imens du kan få en snak med en lærer og høre endnu mere om skolen, de boglige fag, linjefagene og fællesskabet på skolen.         

Et godt indblik
I løbet af aftenen vil vores linjefag være repræsenteret, så du også kan snuse lidt til dem. Sidst, men ikke mindst kan du også høre oplægget om skolens overordnede formål, aktiviteter og undervisning ved forstander og viceforstander. Kort sagt kan du få et super godt indblik i livet på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

Vi glæder os til at se dig 🙂

Skema

Vores skema tager udgangspunkt i elevønsker og varierer derfor fra år til år.

Klik HER for at finde skemaerne for de forskellige fag

Skoletøj

Når du starter på Klintsøgaard, får du en lækker skoledragt, som er inkluderet i ugeprisen. Det eneste, du selv skal betale, er eget Klintsøgaardtøj til dit linjefag. Hvis du har håndbold eller fodbold, skal du bruge et spillersæt med navn, elevnummer og Klintsøgaard-logo. Til dans er der brug for særligt tøj til danseforestillinger, hvilket købes gennem skolen i løbet af skoleåret. Det er således forskelligt, hvad og hvor meget tøj den enkelte elev ønsker at købe, men fælles for alle er, at tøjet bestilles via skolen. Det hører du nærmere om til infomøde få måneder før skolestart.

Studievejledning & fremtidsdrøm

Vi har to uddannelsesvejledere, som hjælper dig med at udarbejde en personlig studievalgsportfolio. Her kommer det til at fremgå, hvilke mål du har for uddannelse efter 10. kl.

Tidligt i skoleåret vil vi afklare, om der er overensstemmelse mellem dine ønsker om ungdomsuddannelse og skolens indstillng. Det vil ske i samarbejde med dine forældre, så vi kan planlægge en målrettet indsats for skoleåret, og du kan træffe det rigtige valg for dig.

I efteråret er der en uges brobygning, og i løbet af vinteren er der Obligatorisk Selvvalgt Opgave. Begge giver et godt udgangspunkt for at vælge den helt rigtige uddannelsesvej for dig.

Vidste du, at?
Ca. 90 % af vores elever søger videre på en gymnasial uddannelse.

Undervisning & valgfag

Samtidig med at du melder dig ind på Klintsøgaard, vælger du også ét linjefag. Det skal du have sammen med de obligatoriske fag dansk, engelsk, matemtik, fælles bevægelse, fællesfag og fredagssamling. Få måneder før skolestart bliver du inviteret til infomøde på skolen, hvor du skal vælge valgfag og evt. ekstra linjefag, hvis du har lyst til det.

Årsplaner

 Klik HER for at finde årsplanerne for de forskellige fag

Træningsprogram

Der udvikles forskellige træningsprogrammer afhængig af hvilket linjefag du har.

Klik HER for at finde træningsprogrammerne for de forskellige fag.

bliv elev på idrætsefterskolen
klintsøgaard

Søg ind på et af vores fire fede linjefag og glæd dig til det bedste år i dit liv og nye venner for livet.

[instagram-feed feed=1]

» Bliv elev

» Nyheder & arrangementer