Boglige valgfag

Undervisningen

De obligatoriske fag er dansk, engelsk og matematik på 10. klasses niveau.
- Vi har 4-6 lektioner om ugen i hvert fag, og alle læser lektier mellem 19 og 20. Så er det af vejen, og aftenen er fri til at nørde med dit linjefag, eller andre af skolen mange tilbud. Der er højst 25 elever i klassen.

Fællesgymnastik
- Noget af det fedeste ved et efterskoleår er de mange oplevelser, du får med hele elevgruppen. I fællesgymnastik og drenge-/pigegymnastik arbejdes der med grundmotorik og det kropslige udtryk. Til foråret kulminerer træningen med et brag af en opvisning med både rytmiske serier og flotte spring, som vi med glæde præsenterer forskellige steder på Sjælland.


Mad og mennesker
- Vi bestræber os på, at servere en sund og varieret kost, da vi har en holdning til maden på Klintsøgaard. Der serveres i hverdagen vegetarmenu 2 gange om ugen, fisk en gang om ugen og kød 2 gange om ugen. Til frokost er der kold buffet med et alsidigt udbud af fødevarer. Yderligere tilbydes 3 mellemmåltider om dagen. Der er 3 elever i køkkenet på skift. De lærer om tilberedning og servering af maden.

Fredagssamling
- Den sidste time om fredagen er der fællessang (video) 

Reflektion og dannelse.

Fællesfag
- undervisning i aktuelle emner, fx etiske, politiske, sociale, geografiske.

Linjefag
- Der er i alt seks linjefag. Du skal optages på fodbold, håndbold, spring , dans , outdoor/adventure eller cykling.
Det er muligt, at du kan have to linjefag.

Boglige valgfag

- Vi vægter de boglige linjefag højt. Vi styrker dine basale kvalifikationer med et bredt udvalg af boglige valgfag. Du kan vælge: Tysk ,fransk, fysik/kemi, Cambridge English og ekstra matematik.


Valgfag
- Udover obligatoriske fag og linjefag er der også en masse sjove og udfordrende valgfag som fx volleyball, crossfit, musik, samfundsfag, psykologi, kommunikation, retorik, film og medie ,geografi, løb og massage.