Boglige valgfag

Undervisningen

De obligatoriske fag er dansk, engelsk og matematik på 10. klasses niveau.
- Vi har 4-6 lektioner om ugen i hvert fag, og alle læser lektier mellem 19 og 20. Så er det af vejen, og aftenen er fri til at nørde med dit linjefag, eller andre af skolen mange tilbud. Der er højst 25 elever i klassen.

Fællesidræt
- Noget af det fedeste ved et efterskoleår er de mange oplevelser, du får med hele elevgruppen.Vi har generelt gennem de senere år haft en øget prioritering af idrætslinjerne, hvilket også betyder større behov for restitutions-træning i løbet af ugen. Vi ser derfor frem til, at fællesidræt kan understøtte fællesskabsfølelsen og samtidig gavne restitutionsprocessen, så din krop i løbet af skoleåret bliver endnu sundere og stærkere.
Fællesdans/gymnastik med shows for gæster på skolen og indragelse af fælles idrætslige elementer som teambuilding, lege, bold og restitutionstræning.

 Sund mad

- Vi bestræber os på, at servere en sund og varieret kost, da vi har en holdning til maden på Klintsøgaard. Der serveres i hverdagen vegetarmenu 2 gange om ugen, fisk en gang om ugen og kød 2 gange om ugen. Til frokost er der kold buffet med et alsidigt udbud af fødevarer. Yderligere tilbydes 3 mellemmåltider om dagen. Der er 3 elever i køkkenet på skift. De lærer om tilberedning og servering af maden.

Fredagssamling
- Den sidste time om fredagen er der fællessang (video) 

 Fællesfag
- undervisning i aktuelle emner, fx etiske, politiske, sociale, geografiske.

 Linjefag
- Der er i alt seks linjefag. Du skal optages på fodbold, håndbold, spring , dans , outdoor/adventure eller cykling.
Det er muligt, at du kan have to linjefag.

 Boglige valgfag

- Vi vægter de boglige linjefag højt. Vi styrker dine basale kvalifikationer med et bredt udvalg af boglige valgfag. Du kan vælge: Tysk ,fransk, fysik/kemi og Cambridge English.


Valgfag
- Udover obligatoriske fag og linjefag er der også en masse sjove og udfordrende valgfag som fx volleyball, crossfit, musik, samfundsfag, psykologi,løb, massage og yoga.