Crossfit

Valgfaget crossfit på Klintsøgaard er en god blanding af mange forskellige måder at træne på. Det er konditionstræning, styrketræning, smidighedstræning, koordinationstræning, udholdenhedstræning og det er leg!

Vi slår på dæk, springer på kasser, svinger med kettlebells, gynger i ringe, løfter vægte og meget mere. Der er aldrig to træninger der er ens og øvelserne er funktionelle og alsidige. Hvor meget traditionel træning i fitnessmaskiner begrænser eller endda hindrer disse naturlige bevægelser kroppen normalt bruger i hverdagen er funktionel træning øvelser, der styrker disse naturlige bevægelser.

Vi starter altid med nogle grundlæggende øvelser og redskaber og efterhånden som året går, kommer der flere og flere variationer, mere vægt samt større udfordringer.

Undervisningen er bygget op, så første del altid er opvarmning, anden er teknisk træning, tredje del er dagens workout og til slut runder vi af sammen.

Eksempler på redskaber vi bruger: Kettlebells, pull up/squat-rack, traktordæk, box jump kasser, sjippetov, cykler, vægtstænger, ab mats (bruger vi bla. til at træne handstand push ups), vi hører høj musik og har det sjovt J

Crossfit bliver ofte set som en forholdsvis maskulin verden, men det er for alle.

 

Faget er ikke prøveforberedende til 10. klasses niveau.

Timetal: 2 lektioner pr. uge.