Danselinjen

 

Dans

 

Som elev på danselinjen vil du udvikle dig personligt, kreativt og danseteknisk. Gennem en varieret undervisning i forskellige stilarter, og med sideløbende fysisk træning og teknik, bliver du en stærkere, mere smidig og teknisk dygtigere danser. Formålet med danselinjen er at tilbyde nogle trygge rammer, hvor du kan fordybe dig i forskellige dansegenrer, samtidigt med at du også personligt har frihed til at eksperimentere og fx selv skabe en koreografi. Efter et år på danselinjen har du bl.a. styr på de grundlæggende trin og grooves fra fx hiphop og house, ligesom du har opnået en større kropskontrol og kan lave isolationer. Du har fået en bedre forståelse for musik, dens taktart, opbygning, lyde, instrumenter, og du er blevet udfordret på din koordinationsevne. Du er blevet vant til at danse for et publikum, og du tør i højere grad vise verden, hvem du er.

 

Undervisningen

I løbet af året vil du modtage undervisning i et væld af forskellige dansegenrer som fx moderne dans, hiphop, house, dancehall, waacking mm. Undervisningen er typisk bygget sådan op, at vi starter med nogle opvarmningsøvelser, hvor du med resten af holdet eller i makkerpar laver nogle øvelser, der giver et smil på læben og vrider din hjerne. Herefter vil du ofte skulle danse nogle grundlæggende trin, sådan at de føles naturlige og ”bliver dine”. I hver time arbejder vi med en koreografi. Indimellem får vi besøg af en gæstelærer, ligesom vi tager på linjefagstur for at lære fra udenlandske undervisere i fx Berlin.

 

Forudsætninger

Det er ikke en nødvendighed, at du har danset eller dyrket rytmisk gymnastik før. Men du skal være indstillet på at tage ansvar for din egen læring, sådan at du sørger for at spørge mig eller dine kammerater på holdet, hvis du fx ikke kan finde ud af et trin. Fordi vi hver gang arbejder med koreografi, er der meget, du skal huske, og det er ikke noget problem, hvis du indimellem ”laver lidt lektier”, det vil sige kigger på de øvevideoer, som I får i Dropbox. Du kan altså sagtens vælge danselinjen, selvom du ikke har nogen erfaring med at danse – det kræver bare, at du har lyst til at lære og tager ansvar for, at vi sammen kan lave nogle fede shows.

 

Resultat

I løbet af året vil du få erfaring med at optræde for et publikum til diverse arrangementer, ligesom danselinjen står for cheerleading ved vigtige kampe. Når man har arbejdet længe med en koreografi, er det fedt at filme den, sådan at man har en form for produkt af ens hårde arbejde. Derfor vil vi på danselinjen ofte filme til Instagram og i det omfang det er muligt producere konceptfilm. Danselinjen får en ”solo” i det 30 minutter lange opvisningsshow, som Klintsøgaard skal vise til diverse gymnastikopvisninger i foråret.

Timetal

6 lektioner om ugen.

 

Træner

Lene lyck

 

Følg os på Instagram:https://www.instagram.com/danselinjen_klintsoegaard/