Håndbold

håndboldstine.jpg

De spillere, som vælger håndboldlinjen, spiller i klub og er klar til at træne 4 gange om ugen.

Vi prioriterer både haltræninger, der er præget af høj fart og hårdt arbejde, samt fysisk træning der følger spillernes behov og sæsonens gang. Derudover har vi høj fokus på de mentale aspekter af træningen, og sætter mål for den enkelte spillers fysiske, taktiske, tekniske og mentale udvikling.

Vi kan godt lide fart, tempo og engagement, og derfor indgår det i vores træninger og arbejder i høj grad med vurderingsspil samt initiativtagende offensivt forsvar.

Fysisk træning er en fast del håndboldlinjen, og vi forventer at du styrketræner 2-3 gange om ugen. Du vil få lagt et personligt styrketræningsprogram, som er tilrettelagt efter din fysiske profil. Den fysiske profil vil være et resultat af en personlig test. 

7-8 lektioner pr. uge.

Undervisere: Eline Riemann Larsen, Kasper S.G. Jensen og Peter Jørgensen.

Arbejdsområder:

Fysisk: Skadesforebyggende træning, hurtige fødder (plyometrisk og isokinetisk bevægelse), core træning, teknisk fokus på styrketræning, løbebaner og intervalløb for at forbedre konditionen.

Teknisk: finter, tacklinger, skudvariationer, afleveringsformer - høj arm, positionstræning og herunder målmandstræning.

Taktisk: forståelse af bolderobrende forsvar, forsvarsaftaler, spilkombinationer i angrebet og spil- forståelse, kontraaftaler.

Mentalt: fokus på den mentale indstilling til opgaven, personlig målsætning for udvikling, spillerprofilanalyse, indre dialog og teamsamarbejde.

 

Tidligere elevers udtalelser

”Da mulighed for at komme på Klintsøgaard Idrætsefterskole bød sig, var jeg ikke i tvivl om, at det var det jeg skulle. På Klinten kunne jeg have fokus på både skole og håndbold, mens jeg stadig kunne spille klub kampe for min daværende hold, HK Lammefjorden. Skolen stillede alle faciliteter til rådighed, der gjorde, at det var det perfekte valg for mig og min udvikling på daværende tidspunkt. Skolen havde engagerede undervisere og trænere, der gik op i hver enkelt spillers udvikling både på- og uden for banen, såvel som på den fysiske del.  Jeg tager rigtig mange gode ting med fra mit ophold på Klintsøgaard. Venskaber, personlig udvikling, målrettethed mm. Det var et lærerigt år jeg ikke ville have været foruden.”

Cecilie Greve, håndboldspiller Randers HK, samt det danske landshold

 

”Ved at gå på efterskole udviklede jeg mig meget som menneske. Det var den bedste oplevelse i mit liv. Mødte nye mennesker, som blev en stor del af mit liv og fik venner for livet. Jeg kom til Klintsøgaard med en tanke om at jeg ville udvikle mig håndboldmæssigt og det skete, men samtidig også have et år, hvor jeg fik en masse nye oplevelser. Der blev lagt vægt på den individuelle udvikling til håndbold og på det år jeg var der udviklede jeg mig meget som individ og selvom der blev lagt mest vægt på, hver enkel af os blev vi alligevel spillet sammen som et hold. Træningen var udfordrende og seriøs, men samtidig var der også tid til at have det sjovt, der var en rigtig god blanding af det seriøse og det sociale på samme tid. Det er hyggelige omgivelser der er på Klintsøgaard og kan varmt anbefales, hvis man har lyst til et år med seriøsitet på det sportslige område og på det sociale område få en masse nye venner, være i hyggelige omgivelser og få en masse nye oplevelser både med ens linjefag og som fællesskab.”

Jeppe Villumsen, håndboldspiller FIF, samt DHF Beach landsholdet