FODBOLD

 

Klintsøgaard 303.jpg

På Klintsøgaard har vi en fodboldfilosofi, som vi gennem målrettet træning ønsker at spillerne bliver fortrolige med. Vi foretrækker possession frem for lange bolde. Dette kræver intelligente og teknisk dygtige spillere.  

På Klintsøgaard ønsker vi at skabe det bedste miljø for udvikling – dette gør sig også gældende på fodboldlinjen. Vi er 2 trænere på i alle lektionerne - både til drenge- og pigetræningerne. Vi er normalt omkring 35 drenge og 20 piger. Vi har 2 stk. 11-mandsbaner på skolen, hvoraf den ene er en nyanlagt kunstgræsbane. Vi hjælper dig på vej med yderligere selvtræning og vejleder i styrke- og konditionstræning, som er målrettet fodboldspillere.

Vi har fra 2016 startet et samarbejde op med FC Nordsjælland. Vi er stolte over, at de har valgt os som deres eneste samarbejdspartner i efterskole-verdenen. Samarbejdet går ud på, at skolens fodboldtrænere bliver uddannet i FC Nordsjællands interne træneruddannelse, hvor positiv og seværdig possessionfodbold er kendetegnende. I løbet af året får vi besøg af gæstetrænere fra FC Nordsjælland. Derudover kommer fodboldlinjen på træningslejr på Farum Park, hvor de vil blive undervist af de dygtigste trænere i klubben. Her vil der også være mulighed for, at enkelte spillere vil blive budt op til ydereligere træning, hvis talentet rækker til det.

 

Vi træner 3 gange om ugen – drenge og piger hver for sig. På fodboldlinjen deltager vi med 2 drenge- og 1 pigehold, når vi deltager i Sjællandsmesterskaberne for idrætsefterskoler, som er en turnering, der spilles løbende. Denne turnering er også kvalifikation til DM for efterskoler. Derudover deltager vi i Skoleligaen samt spiller kampe mod efterskoler og klubhold. Om vinteren træner vi på vores egen kunstgræsbane ligesom vi deltager i flere indendørsturneringer mod andre idrætsefterskoler, hvor der blandt andet spilles om SM og DM. Vi tager også ud og spiller stævner mod klubhold. I løbet af vinteren vil dele af undervisningen også være fodboldteori, ligesom der vil være afsat tid til løbende individuelle samtaler mellem spiller og trænere med henblik på fortsat udvikling af den enkelte spiller. Eleverne tager også trænerkursus. Dette består af teori om god børnetræning. Efterfølende er der en praksisdel, hvor eleverne i grupper planlægger og gennemfører en træning med børn på ca. 8-10 år.

I løbet af året har vi 1-2 weekender, hvor fodboldlinjen skal blive på skolen eller tager af sted på træningslejr. Her intensiveres træningen, ligesom det sociale vægtes højt. Der vil også typisk være her, at vi har inspiration udefra i form af spillere eller trænere fra højeste niveau i Danmark.

På fodboldlinjen er vi to DBU-uddannede trænere (heriblandt målmandstræner), som varetager undervisningen. Vi brænder for fodboldspillet, og vi forventer, at eleverne på linjen gør det samme. Vores erfaring er, at man for at få et vellykket og udbytterigt år har været aktiv som spiller i en fodboldklub helt frem til sommerferien inden man starter på Klintsøgaard. Hvis man ikke er vant til at spille fodbold og dyrke idræt, vil man med stor sandsynlighed komme til at sidde ude med overbelastningsskader. Selvom fodbold er et fag, og vi arbejder med, at man som spiller udvikler sig, finder vi det dog helt centralt, at glæden ved spillet aldrig må forsvinde.

Er du målmand vil der blive lavet træningsprogram til dette. Det indeholder blandt andet en ugentlig specifik-træning med de andre målmænd og målmandstræner.

Timetal
7-8 lektioner om ugen.

 

Undervisere
Kaj Strøh og Mette Pawlik Thorsen.

Citat
"Træningen var godt forberedt, for vi skulle lære at spille fodbold - ”tænke” fodbold. Det var sjovt at komme til træning, og jeg gik derfra med et smil på læben. Jeg udviklede mig både i forhold til hurtighed og nærkampstyrke. Sammenholdet var godt på fodboldlinjen, og det er dem, jeg snakker allermest med, efter vi er stoppet." Steffen 10/11

Check fodboldlinjens facebookprofil: https://www.facebook.com/Fodboldogefterskole?ref=hl