Cykling 2019/20

Michael Rasmussen & Casper Saltoft

Kunne du tænke dig en træningslejr i udlandet? Kunne du tænke dig at blive trænet af tidligere topryttere? Kunne du tænke dig at blive bedre til at køre på cykel og få din træner med til løb? Og kunne du tænke dig et lækkert sæt cykeltøj?

Michael Rasmussen, tidligere MTB verdensmester, bjerg- og gul trøje-indehaver fra Tour de France samt én af dansk mountainbikesports store profiler og DM medaljetager Casper Saltoft vil blive dine lærere på denne linje.

At sætte sig et eller flere mål og via et struktureret træningsforløb få lov til at indfri disse mål, det er modellen på den nye cykellinje på Idrætsefterskolen Klintsøgård.

Michael Rasmussen har via sin mangeårige karriere erfaring med, hvordan man bliver en bedre cykelrytter. Denne erfaring understøttes af Caspers certificerede træneruddannelse i DCU-regi.

Målet er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske og ikke mindst fysiske færdigheder.
Tidligt i skoleåret vil der være en udlandstur med chancen for at træne i et helt andet terræn, og i løbet af foråret er målet at deltage i forskellige landevejsløb, så du har nogle delmål at træne hen imod, hvilket også styrker motivationen.

Med et ugentligt timeantal på omkring 6-7 lektioner vil hovedvægten ligge på at træne på landevej, og du skal medbringe egen landevejscykel.
I vintermånederne vil vi supplere træningen med de lidt bredere dæk, som vi kender fra mountainbike-sporten, og skolen stiller gode MTB-cykler til rådighed.

Skolen råder også over bodybikes og fitnessfaciliteter, som kan tages i brug til indendørs træning.
Endelig vil der være ”værkstedsdage”, hvor vi arbejder med almen vedligeholdelse af dit grej.

Vi ser gerne, at du har en cykelmæssig baggrund. Du behøver ikke have kørt DCU-licens, men du bør være vant til træning på cykel. Vi forventer selvfølgelig også, at du møder op med stort engagement og et drive for at blive bedre til din sport.

Med det perfekte terræn lige uden for døren i skovene og bakkerne har vi de absolut bedste betingelser for, at du kan få det optimale ud af din målrettede træning. Området er et yndet mål for PostNord Danmark Rundt, og vi glæder os til at teste bakkerne med dig.