Landevejscykling og Mountainbike

 

Tidligere verdensmester i Mountainbike og Bjergkongen fra Tour de France Michael Rasmussen bliver din lærer på denne linje. Målet er, at du dygtiggør dig optimalt indenfor sporten og udvikler dine tekniske færdigheder. Undervisningen vil primært varetages af Michael og af lokale trænere og ryttere.

I foråret tager Michael dig med en uge til Gardasøen for at cykle i et helt andet terræn og klima.

Alle er velkomne på linjen, og du behøver således ikke at være cykelrytter på højt niveau ved start. Men med et perfekt terræn lige uden for døren i skovene og bakkerne (også brugt af Post Danmark) omkring Høve, Fårevejle og Nykøbing Sj, har vi meget store forventninger til det udbytte, du får ved at træne intenst og målrettet. Ligeledes forventer vi, at du møder op med stort engagement og et drive for at dygtiggøre dig.

Undervisningen vil tage individuelt udgangspunkt i netop dine ambitioner og planer indenfor sporten. Udover den specifikke cykeltræning er den fysiske træning i højsædet, og vi planlægger selvfølgelig træningen efter aldersrelateret træningskoncept (AKT) og Danmarks Cykel Unions træningsanbefalinger.

Udover det helt fantastiske terræn i nærområdet, vil vi på linjen bestræbe os på at komme meget rundt i landet og deltage i forskellige relevante løb.

Skolen har også Body- bike cykler og fitnessfaciliteter.

Vi forventer, at du selv medbringer din egen cykel. Den opbevares selvfølgelig sikkert i aflåst rum. Vi laver et cykelværksted til dig, hvor du kan reparere din cykel.  Undervejs vil du desuden lære at blive en bedre cykelmekaniker – en ikke helt uvæsentlig del af sporten.

Vi glæder os til at se dig på Idrætsefterskolen Klintsøgaard.

Timeantal: 6 lektioner/uge

Undervisere: Michael Rasmussen og Casper Saltoft.