Elevudtalelser

Frederik Møller: Alle er sammen på kryds og tværs
Jeg faldt til på Klintsøgaard med det samme. Jeg havde forventet, at det ville være fedt at være her, for min søster har også gået på efterskole. Og man bliver jo glad, når noget er ligeså godt som forventet. Og så er det fedt at lave så meget sport. Det er jo det, jeg allerbedst kan lide.
Før jeg begyndte på skolen, var jeg på besøg her, og de elever, der viste mig rundt, virkede så begejstrede og snakkede med hinanden, da vi gik rundt. Og da jeg begyndte her, blev jeg lige så begejstret.
Skolen gør en dyd ud af, at alle er sammen med hinanden på kryds og tværs. Vi er ikke på linje med dem, vi bor på værelse sammen med og spiser med nogle helt tredje, så alle lærer alle at kende.
Og så ligger skolen så fint med alleen op til skolen og lige ned til vandet.

Laurids Sund: Det kræver mod at tage på efterskole
Det er helt vildt fedt at få en ny start.
Da vi startede heroppe, var der ingen, der kendte hinanden eller havde fordomme mod hinanden.
Og det var ikke som i folkeskolen, for alle havde jo selv valgt at gå her, og derfor er engagementet også meget større.
Det betyder meget for mig, at skolen er en idrætsefterskole, og at den samtidig ikke er så elitær.
For jeg elsker at bruge min krop, men det sociale betyder også rigtig meget.
Jeg dyrkede også meget sport derhjemme, men det er federe her, fordi der er et fællesskab forbundet med det. Nu er jeg begyndt at spille volley. Det gjorde jeg ikke før Og det er sjovere at træne sammen med nogle, man kender.
Vi er jo sammen hele tiden, og jeg prøver at udnytte det til fulde og få mest muligt ud af det.
Hvis folk får muligheden, synes jeg, de skal tage på efterskole.
Det kræver mod, men man får en masse oplevelser og nye venner.

Maya Vinther: Har lært at give andre en chance
Jeg valgte Klintsøgaard, fordi vi har nogle gode idrætsfaciliteter her, og fordi jeg godt kan lide sport. Alle trænerne er så seriøse omkring vores træning.
Nogle tænker, at 10. klasse bare er et ”slagger-år”, men det er det ikke her. Vi lærer også noget i de boglige fag.
Jeg faldt rigtig hurtigt til her, fordi skolen er så god til at blande os i forskellige grupper. Det giver et godt fællesskab. Og jeg er så glad for, at jeg har lært at give folk en chance, også selv om jeg ikke lige ville have troet, at de var mine typer.
Det betyder rigtig meget for mig, at det er en idrætsefterskole. Jeg træner håndbold tre gange om ugen, laver styrketræning og går også til aerobic. Det er faktisk mere, end jeg trænede derhjemme.
Vores boglige undervisning er meget mere varieret, end jeg er vant til. Lærerne har altid forberedt nogle fede ting, og de gør meget ud af, at vi er individuelle og vil rigtig gerne hjælpe os, hvis vi har brug for det.

Oliver Prøll: Det bedste, jeg har gjort i hele mit liv
At begynde på Klintsøgaard er det bedste, jeg har gjort i hele mit liv. Det er rigtig fedt. Jeg elsker at være her. Jeg vil meget hellere være her i weekenderne end at være derhjemme.
Alle har et stærkt bånd, og der er altid nogen man kan snakke med.
Vi lærer noget og har det sjovt samtidig. Og så har vi et rigtig godt sammenhold. Både til træning og til kampene, hvor vi sidder og synger sange om målmanden, når vi spiller fodbold.
Da jeg begyndte her, var det lidt underligt, at ingen kendte nogen, men så begyndte vi at snakke sammen, og det var jo en fordel, at de andre heller ikke kendte hinanden.
Det betyder rigtig meget, at det er en idrætsefterskole. Jeg er begyndt at dyrke springgymnastik. Det har jeg altid haft lyst til.
Men det bedste er vennerne. Det er jo fantastisk, at vi er 105 elever, der bare klikker godt sammen. Og at jeg har lært at være så åben overfor alle andre og er blevet mere selvsikker.

Marie Breindahl Knudsen: Har lært ikke at bekymre mig om, hvad andre tænker
Det er bedre at gå på efterskole, end jeg havde forestillet mig.
Jeg havde hørt, at man ville få et bedre kammeratskab på en efterskole end i folkeskolen selv efter meget kortere tid, og da jeg begyndte her, kunne jeg se, at det var rigtigt.
Skolen er lille nok til, at vi alle kender hinanden, og det er fedt, at den ligger så isoleret, at folk bliver her, når de har fri. Og så ligger skolen rigtig flot i naturen.
Jeg skulle lige vænne mig til at have folk omkring mig hele tiden i starten, men da jeg så var hjemme første gang, glædede jeg mig vildt til at komme tilbage.
Alle er så åbne her og vil gerne have det til at fungere. Der er plads til alle, og vi er så mange forskellige typer, at alle kan finde nogen, de kan rigtig godt sammen med, selv om vi også alle sammen fungerer godt i den store flok.
Jeg synes, det var rart at få nogle nye lærere og har det bedre med at sige noget i timerne nu, fordi vi kender hinanden så godt. Det her er ikke et afslapningsår, og jeg bliver også bedre til de boglige fag,
selv om der er så meget fokus på idræt.
Selv spiller jeg fodbold og laver rytmisk gymnastik.
Og så har jeg lært, at jeg er god nok, og at jeg bare skal være mig selv og ikke bekymre mig om, hvad de andre tænker.